Voor het moderniseren van een woning kun je allerlei dure klusjesmannen en bouwvakkers inhuren. Op deze manier weet je dat het resultaat goed zal zijn, maar het gaat ook behoorlijk wat geld kosten. Het is echter ook heel goed mogelijk om je woning te moderniseren zonder al te veel geld uit te geven. Hoe je dat doet? Door zelf het één en ander uit te voeren. Hierdoor kun je de kosten drukken, maar krijgt je woning toch een modernere uitstraling. Maar wat moet je nou wel en niet doen wanneer je zelf in je woning aan het werk gaat?

Don’t: Gas, water en elektra
Wanneer je zelf aan het werk gaat, moet je er altijd aan denken dat je geen expert bent. Indien je nooit eerder gewerkt hebt met gas, water of elektriciteit, is het niet aan te raden je hieraan te wagen. Moet er bijvoorbeeld een elektrische leiding verlegd worden omdat je het stopcontact wilt verplaatsten? Begin hier echt alleen aan indien je dit vaker gedaan hebt. Dit geldt eveneens voor het verleggen of aansluiten van een gasleiding. Werken met gas en elektra kan voor gevaarlijke situaties zorgen en dit kun je dan ook beter overlaten aan een expert. Ook wanneer je nooit eerder waterleidingen hebt verlegd, doe je er goed aan om dit uit te besteden. Het verkeerd aanleggen van de leidingen kan voor schade zorgen en dat wil je natuurlijk voorkomen.carpentry

Do: Zelf voorwerk doen
Heb je geen tijd om alles zelf te doen, maar wil je ook niet teveel geld betalen voor het opknappen van je woning? Dan kun je ervoor kiezen om een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren. Denk hierbij aan het verwijderen van het behang of het slopen van een muurtje. Ook het aanbrengen van verf kun je prima zelf doen, waardoor je geld kunt besparen op het inhuren van een hulp. Wil je alles zelf gaan doen? Vraag dan eens aan vrienden, familie en kennissen of zij je misschien willen helpen. Grote kans dan dat je alles zonder het inhuren van een professional gedaan krijgt.